آیا می دانید با چه ترتیبی از مسمومیت با مواد شیمیایی و شوینده های خانگی می توان جلوگیری کرد؟
1.در هنگام مصرف دارو و یا استفاده از فرآورده های شیمیایی حتماً در نور کافی برچسب روی بسته بندی را مطالعه نموده سپس مصرف نمائید.استفاده از داروها و مواد شیمیایی د رتاریکی می توانند خطرناک باشد.
2.در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده های شوینده و پاک کننده پنجره ها را باز کنید تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد.
3. از اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک با فرآورده های سفید کننده جداً خودداری کنید.بخارات و گازهای ناشی از این اختلال بسیار سمی و خفه کننده می باشد.
4.پس از مصرف مواد شوینده،سفید کننده،جرم بر و لوله بازکن در محیط های دربسته و کوچک مانند دستشویی و حمام به هیچ عنوان در یک مکانها توقف نکنید چرا که گازهای تولید شده در این محیط بدون تهویه مناسب حفظ کننده و سمی می باشد.
5.ضمن استفاده از مواد شیمیایی حتماً از وسایل محافظت کننده مانند دستکش بلند،کفش نفوذ ناپذیر- لباس آستین بلند- شلوار بلند و جوراب استفاده نمائید.
6. علایم تماس طولانی با منوکسید کربن،سردرد،گیجی و خواب آلودگی می باشد.در ادامه تماس،فرد مسموم دچار تهوع،استفراغ و تپش قلب می شود.تماس با مقادیر بالای CO می تواند سبب کاهش هوشیاری و مرگ شود.
7. در هنگام استفاده از بخاری های نفتی و گازی، جهت پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسید کربن ،اطمینان از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکش ها الزامی است.
8. منوکسید کربن گازی بی رنگ،بی بو،بی مزه و غیر محرک است که در اثر سوختن ناقص سوخت های قسیلی مانند نفت،گاز،بنزین،گازوئیل و ذغال چوب حاصل می شود.
9. مسمومیت با منوکسید کربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها می باشد.برای پیشگیری از بروز آن توصیه های ایمنی در مورد استفاده از وسایل حرارتی را رعایت نمایید.
10. آیا می دانید علایم و نشانه های مسمومیت با گاز منوکسید کربن می تواند به صورت بسیار متفاوت در افراد ظاهر شود؟
11. آیا می دانید در برخی موارد علایم و نشانه های مسمومیت با گاز منوکسید کربن به صورت اختلالات گوارشی مانند تهوع و استفراغ در فرد ظاهر می شوند؟
12.آیا می دانید تماس طولانی مدت با مقادیر کم گاز منوکسید کربن می تواند فرد را به بیماری های قلبی- عروقی مبتلا سازد؟
13.تماس طولانی مدت با گاز منوکسید کربن بویژه در کودکان،می تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.
14.آیا می دانید در دود سیگار مقادیری از گاز منوکسید کربن موجود است و این گاز می تواند در اثر مصرف طولانی مدت سیگار سبب بروز مسمومیت مزمن در افراد سیگاری گردد؟
15.آیا می دانید مواردی از مسمومیت های کشنده با منوکسید کربن در رانندگانی گزارش شده است که برای گرم کردن خودروی خود در فصول سرد سال از گاز پیک نیکی استفاده نموده اند.16.استفاده از بخاری های بدون دودکش تنها در محیط هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا می باشند مجاز است.از بکار بردن این وسایل در محیط های بسته و فاقد جریان هوا خودداری نمایید.
17. آیا می دانید حضور در گاراژ های در بسته که در آن اتومبیل با موتور روشن وجود دارد خطر بروز مسمومیت با منوکسید کربن را به همراه دارد؟